Kajaktourtochten.be

Vlakwatertochten in een rustige omgeving. Op eigen tempo met respect voor de natuur. In het gezelschap van andere kajakkers of helemaal alleen, op rustige riviertjes. Deze site is louter voor informatieve - en recreatieve doeleinden bestemd.

kajakotter Boordevol leuke kanotochten, kanoroutes en kano tochtverslagen met onze Trapper kano (canadees) en Wilderness kajak in binnen- en buitenland. kanoweb, de leukste kano- en kajaktochten in binnen- en buitenland
Tevens vindt je hier veel links en tips naar prachtige en informatieve kano en kajak sites van mede- peddelaars

Tweedehands

Het loont de moeite om aan grondige prospectie te doen bij aankoop van kano en kajak materiaal. Niet alleen de service maar ook de aangeboden goederen en prijzen verschillen. Probeer de verschillende modellen eerst uit met een testvaart. Vergelijk dan eventueel de prijs.

Tweedehands kano en kajak

De aanschaf van een tweedehands kano of kajak is heel verleidelijk. Het prijsverschil van een tweedehands kano - kajak met een nieuwe, het model en de kriebels om in je eigen materiaal te varen (al dan niet tweedehands) stimuleren deze aanschaf.

Op zich is hier niks mis mee. Je vergelijkt prijzen en tweedehands modellen. Maar in deze hobby speelt ondervinding en ervaring een heel grote rol. Er zijn verschillende types voor verschillende soorten vaargebieden. Zelfs in eenzelfde soort vaargebied kan je met een grote verscheidenheid van kano's varen.

Daarom is het heel verstandig een beroep te doen op ‘objectieve’ raadgevers. Het internet is daarbij een goede hulp via bijvoorbeeld een kanoforum, maar je kan ook terecht bij een kanoclub of via de homepagina van een kajak kanoliefhebber om je te informeren over tweedehands kano's en kajaks. Of een open kano treffen bijvoorbeeld. Het leuke is dat deze mensen graag onafhankelijk hun kijk en vooral hun opgebouwde kennis delen met andere vaarders.

Meestal is een tochtje in een huurboot in een mooi natuurgebied de aansteker. Maar na de tocht heb je geen stallings – of vervoerperikelen en je vaart niet altijd hetzelfde traject in een mooie, rustige omgeving. Materiaal uit verhuur heeft al een 'leven' achter de rug en is normaliter terugverdiend, dus de prijs moet navenant zijn en hou rekening met extra slijtage of andere (zwaardere) uitvoering.

Een kanovereniging biedt meestal ook ( tweedehands ) boten aan die je als lid mag gebruiken, uitstekende testmogelijkheid. Een clubdag kan meestal al een eerste instap betekenen. Soms bieden leden hun tweedehands materiaal te koop aan en zij kennen de waarde ervan. Uiteraard kan je ook zelf op verkenning en vergelijk dan de verschillende winkels en mogelijkheden, ook al liggen die niet om elke hoek, het loont de moeite. Niet alleen prijzen ... maar ook de service en herstellingen spelen een rol. Laat je hoofd niet op hol brengen door allerlei reglementen of een vaargebied, het is de boot en vooral jouw vaartalent die bepalend zijn. Een prijsgarantie of aanbieding gaan niet altijd automatisch samen met een goede dienst na verkoop. Precies daarom is de mening van verschillende clubleden over kanoshops en kano en kajak winkels ook belangrijk.

Het begin – en einde van het vaarseizoen komt er nogal wat ( tweedehands) materiaal op de markt. Sommige bedrijven spelen daar ook op in. Einde reeksen, demonstratiemodellen, kortom vergelijken en uitproberen is steeds de boodschap.

De inhoud en vorm van de links valt buiten de verantwoordelijkheid van deze website en is louter informatief en als dienstverlening voor de bezoekers in hun zoektocht naar informatie en aanbiedingen.