Kanokaart

Onze kano- en kajaktochten vind u sinds 2007 op onze gezamenlijke informatieve kanokaart tesamen met honderden vaarsuggesties.

Kajaktourtochten.be

Vlakwatertochten in een rustige omgeving. Op eigen tempo met respect voor de natuur. In het gezelschap van andere kajakkers of helemaal alleen, op rustige riviertjes. Deze site is louter voor informatieve - en recreatieve doeleinden bestemd.

kajakotter Boordevol leuke kanotochten, kanoroutes en kano tochtverslagen met onze Trapper kano (canadees) en Wilderness kajak in binnen- en buitenland. kanoweb, de leukste kano- en kajaktochten in binnen- en buitenland
Tevens vindt je hier veel links en tips naar prachtige en informatieve kano en kajak sites van mede- peddelaars

De Klaralven Classic, een voorproefje..
"Je hebt toch mijn nummer?

kanovaren klaralven Met ons groepje gaan we vandaag 20 juli 2007 als primeur voor de Klaralven Classic 2008 bevaren. Met vijf boten worden we door Jan van de nieuwe camping Djupdalen naar Stollet gebracht met zijn aanhangwagen. De start ligt er vlak bij de brug, naast een viscentrum en camping. Uiteraard kan je deze tocht inkorten en korterbij starten of ook langer maken.

Er is ook een vouwboot Klepper bij en met de hoge waterstand is dit geen probleem. Er zit wat stroming op het water, zo'n 3 km/u schatten we. Van hieruit starten ook vlotten. Je moet ze wel eerst zelf in elkaar steken.

kanovaren klaralven Voor we te water gaan vraagt Jan van Djupdalen camping of we wel zijn GSM nummer hebben, we mogen hem ten allen tijden oproepen. Toch een fijn gevoel bij de aanvang van een tocht van meer dan 40 km in onbekend en dun bevolkt gebied en tekenend voor het warm en zeer hartelijk onthaal dat we bij deze familie mochten genieten.

Wat onwennig genieten we van de volle breedte van de rivier. De stroming valt best mee. De groene oevers zijn soms onderbroken door zandstrandjes. Die kunnen flink uitlopen in binnenbochten. Erg ondiep. Op onze weg nemen we de tijd, leggen verschillende keren aan om te rusten en te genieten en wat te knabbelen. Vlotjes, canadezen, kajakkers, een bonte mengeling van zachte waterrecreanten. Sommigen van hen zijn wel 6 dagen onderweg en overnachten langsheen de oever. Of op hun vlot. Er zijn trouwens ook aanlegplaatsen met summiere voorzieningen.

kanovaren klaralven Met de vouwboot met iemand bij die nog nooit 10 km aan 1 stuk heeft geroeid gaat het gemoedelijk naar Eksharad. De tocht heeft dan zo'n 9 u geduurd. Het blijft klaar tot 23 u en om 3 u 's morgens wordt het opnieuw licht. Dus heerlijke lange dagen, terwijl bij ons intussen de dagen al merkelijk korter worden. We hoeven ons dus niet te haasten.

Terwijl de start van de tocht nog bewolkt was, schijnt nu flink de zon. Er is af en toe een briesje in de rug. Het groene landschap met de slingerende Klaralven is tijdloos.

kanovaren klaralven In Stollet nemen we even rust bij Camping Alevi, waar we genieten van een frisdrankje en een ijsje op het terras. Het zandstrandje voor de camping is ideaal als instappunt.
Na dit aangenaam intermezzo nemen we weer de draad op en onder de belangstelling van de kampeerders starten het tweede deel van deze natuurtocht.

Bij de steiger van de camping Djupdalen in Hara ligt er al een steekwagentje klaar en worden de boten met de kanokar naar boven getrokken. Via een geëffend, oplopend pad (ook berijdbaar met de auto) kan je tot bij de camping en Hedegardspensionat. Omdat éénieder zo genoot besluiten we een flinke maaltijd te nemen bij het pension Hedesgard. Intussen is de keuken wel al dicht maar Denise wil graag een uitzondering maken en schotelt ons na een halfuurtje haar kookkunsten voor. Veel kan dus.

Moe nemen we afscheid van mekaar en besluiten morgen een verdiende rustdag in te lassen. Het verhaal op zijn 'Hollands' kan je op kanoweb lezen:
Klaralven Classic

De eerste eretekens !!!

de huldiging 's Avonds van de eerste rustdag worden alle vaarders en campinggasten rond het kampvuur uitgenodigd door de campingeigenaars op een gezellig samenzijn met BBQ. De verrassing is groot als plots als herinnering van de eerste Klaralventocht door Theo aan alle vaarders een mooie herinneringsplakket wordt overhandigd.

Daarna heb ik de tocht nog twee keer gevaren, maar dan vanaf Stöllet, camping Alevi. Vanop het zandstrandje en met de toelating van de zeer vriendelijke uitbaters mocht ik steeds vanop hun camping starten. Afstand ongeveer 20 km, de eerste keer op 2 u afgevaren, daarna rustiger 3 u tot Djupdalen, en verder meegevaren met een vlot. Dat is wel een groot verschil, je moet wennen aan het trage ritme en met zo'n 3 km/u en veel tegenwind toch tot in Eksharad, camping Byns aangeland.

Kampeergelegenheid

Nieuw - en zeer hartelijk. Kleinschalig met een gezelligheid eigen aan een kano - en kajakcamping. Geen luxe, wel hartelijkheid.

prachtige, gezellige camping aan de Klaralven

Hedegardspensionat

Bed en Breakfast en appartementen, restaurant, sportkampen, kano - en kajakarrangementen.

heerlijk onderkomen en restaurant aan de Klaralven