Kanokaart

Onze kano- en kajaktochten vind u sinds 2007 op onze gezamenlijke informatieve kanokaart tesamen met honderden vaarsuggesties.

Kajaktourtochten.be

Vlakwatertochten in een rustige omgeving. Op eigen tempo met respect voor de natuur. In het gezelschap van andere kajakkers of helemaal alleen, op rustige riviertjes. Deze site is louter voor informatieve - en recreatieve doeleinden bestemd.

kajakotter Boordevol leuke kanotochten, kanoroutes en kano tochtverslagen met onze Trapper kano (canadees) en Wilderness kajak in binnen- en buitenland. kanoweb, de leukste kano- en kajaktochten in binnen- en buitenland
Tevens vindt je hier veel links en tips naar prachtige en informatieve kano en kajak sites van mede- peddelaars

Kanovaren in Weerribben en Wieden

kanovaren weerribben De weerribben en de Wieden zouden het Nationaal Natuurmonument van Nederland zijn. Zo lezen we tenminste op enkele websites. Best toegankelijk voor kajak en kano. Aansluitend aan de Wieden, het gebied rond Giethoorn. Omdat we enkele jaren terug ‘de Wieden', met oa Dwarsgracht, Giethoorn met zijn unieke vaargebieden (van kanaaltjes tot meren) nog steeds in onze herinnering dragen gaan we wat verder in de buurt van Ossenzijl. Het is een bijzondere belevenis.

Iedere keer ontdekken we nieuwe routes,
nieuwe landschappen ...

kanovaren weerribben De Turftente, het is zo stilaan traditie, en we komen er graag. Gemoedelijk, echt kamperen, rust en het thuis gevoel. Het vaarwater tot aan de deur, uitzicht op de uitgestrekte polders met zijn ochtendnevels, doorheen het venster van de slaapplaats in de mobielhome.

Deze keer zijn Jules en Kathleen meegekomen, waren eerder al in Giethoorn, maar deze kant was voor hen nieuw. Samen met Theo zetten we voor hen een zo gevarieerd mogelijke route uit. Via de Diepe Wiede tot in Kalenberg en daar het kanaal over de Weerribben in. We ontdekken er, ook voor ons, nieuwe vaarroutes en besluiten om op de Kluft het open kanotreffen te bezoeken. We worden er hartelijk onthaald en we gaan die avond terugkomen om de workshop Freestyle openkanovaren bij te wonen .

kanovaren weerribben Op de terugweg gebruiken we één van de vele picnicplaatsen die voor de kanovaarders zijn aangelegd. Plots duikt er een sliert kanovaarders op, met Arij op kop. De bezieler van het open kanotreffen heeft er duidelijk zin in en die avond tijdens de voorstelling van Mark Mayer en andere freestylers wordt de voorstelling zeer treffend van commentaar voorzien door Arij.

Intussen hebben Jules en Kathleen onze Tsunami’s uitgeprobeerd en dat zal nog van pas komen tijdens onze volgende trip die we gepland hebben, wat verderop in Friesland. De eerste dag van ons verblijf op de Turftente heeft alweer onze batterijen opgeladen en is een uitstekende uitvalsbasis om de streek te verkennen. Morgen voor het eerst naar Friesland !
Meer op kanoweb.nl

De Turftente: De kachel is alvast aangestoken en de streekkaarten liggen klaar...

Via internet boeken we een stacaravan bij de camping
De Turftente. Na wat zoekwerk komen we na een 300 km vanuit Brussel en zo’n 4u rijden op de middag aan. Er wacht ons een hartelijk onthaal en een rustige camping op dit tijdstip van het jaar.

Met de woorden "De kachel is alvast aangestoken en de streekkaarten liggen klaar.." mogen we onze blijde intrede doen in de stacaravan pal aan het water : alles erop en eraan en daarbovenop nog de mogelijkheid om te genieten van een heerlijk ontbijt. Dat alles aan meer dan schappelijke prijzen. De kajak driedaagse is voortreffelijk gestart.