Kanokaart

Onze kano- en kajaktochten vind u sinds 2007 op onze gezamenlijke informatieve kanokaart tesamen met honderden vaarsuggesties.

Kajaktourtochten.be

Vlakwatertochten in een rustige omgeving. Op eigen tempo met respect voor de natuur. In het gezelschap van andere kajakkers of helemaal alleen, op rustige riviertjes. Deze site is louter voor informatieve - en recreatieve doeleinden bestemd.

kajakotter Boordevol leuke kanotochten, kanoroutes en kano tochtverslagen met onze Trapper kano (canadees) en Wilderness kajak in binnen- en buitenland. kanoweb, de leukste kano- en kajaktochten in binnen- en buitenland
Tevens vindt je hier veel links en tips naar prachtige en informatieve kano en kajak sites van mede- peddelaars

Wormer en Jisper - Kajakvaren en camperen

Jisper en Wormer is een mooi vaargebied, boven Amsterdam, met vele kleine slootjes die met mekaar verbonden zijn door kleine meertjes.. Turfsteekgebied. Dit heeft het voordeel dat je zelfs bij windkracht 4 – 5 beschut kan varen en zelfs kano’s met dergelijke weersomstandigheden toch een rondje kunnen varen.

kajakvaren wormer en jisper In tegenstelling tot sommige andere natuurgebieden kan je hier moeilijk verloren varen, ondanks de vele insteekjes en lussen, omdat je steeds zicht hebt op een hoge communicatiemast die als een baken de weg toont. Maar ook het vaarwater is verscheiden, soms voel je de ondiepte en ga je maar traag vooruit, daarnaast zijn er ook diepere vaargeulen tussen weilanden met schapen, koeien en paarden. Deze weilanden liggen zelfs lager dan de smalle slootjes. Een apart gevoel. Vele molentjes regelen de waterspiegel. Je kan dan ook de tocht zeer gemakkelijk inkorten of verlengen, naargelang behoefte.

Naast de vele vogelsoorten en de vele ganzen merk je dat Shiphol niet zo heel ver weg is, het is spectaculair de landende vliegtuigen zo ‘traag’ te zien naderen, boven je hoofd : een internationaal gezelschap, maar ook het kajakcentrum Arend Bloem is ver over de grenzen bekend.

Het vakantiegevoel werd door ons groepje wel heel letterlijk opgenomen want pal naast deze enorme winkel ligt een kleine gemoedelijke (kano) camping, waar je na een dagje varen kan uitrusten van het winkelen en varen. Pal aan het water. Een perfecte combinatie voor lui die van wat verder komen. Heb je geen boot, dat kan je er zelfs 1 huren. De vaarkaart is inbegrepen. Het volledig verslag lees je bij kanoweb.

Kamperen

Camping de Akker
J.P. Kelder
Wormerringdijk 1
1531 MC Wormer, Noord-Holland
Telefoon 075-6283002
Email: deakker@hetnet.nl

Camping de Akker

Kano en kajakwinkel

Kano en kajakwinkel in dit vaargebied (ook kajakverhuur):
Kajakcentrum Arend Bloem.
Poelweg 1b. 1531 MD Wormer.
Telefoon 075-621 8805.
Email: info@arendbloem.nl

arjan en arend bloem wormer