Kajakvaren in Vlaanderen

Kajaktourtochten op kanoweb:
Zuidlede en Moervaart
Kleine Nete - IJzer - Ieperlee
Leie - Demer - Schelde

Kanokaart

Onze kano- en kajaktochten vind u sinds 2007 op onze gezamenlijke informatieve kanokaart tesamen met honderden vaarsuggesties.

Kajaktourtochten.be

Vlakwatertochten in een rustige omgeving. Op eigen tempo met respect voor de natuur. In het gezelschap van andere kajakkers of helemaal alleen, op rustige riviertjes. Deze site is louter voor informatieve - en recreatieve doeleinden bestemd.

kajakotter Boordevol leuke kanotochten, kanoroutes en kano tochtverslagen met onze Trapper kano (canadees) en Wilderness kajak in binnen- en buitenland. kanoweb, de leukste kano- en kajaktochten in binnen- en buitenland
Tevens vindt je hier veel links en tips naar prachtige en informatieve kano en kajak sites van mede- peddelaars

Kajakvaren op de Dender

De Dender is een kalm stromende rivier met nogal wat hoogteverschil, maar dan vooral in Wallonië. Bij regenval echter ligt het debiet duidelijk hoger en wordt het aangevoerde regenwater snel afgevoerd. Het riviertoerisme is vooral toegespitst op gemotoriseerde pleziervaart. Verhuur te Pollare (café de Zwarte Flesch - proef hier het Zwarte Flesh bier - en tevens kajakverhuur, en aan het provinciaal domein de Gavers, kanoverhuur.

kajakvaren dender Ninove en Geraardsbergen doen veel inspanningen om het de toeristen zo aangenaam mogelijk te maken. Een mooie voetgangersbrug over de Dender in Ninove verbindt beide oevers en maakt het jachthaventje zeer toegankelijk. Je merkt hier regelmatig buitenlandse jachtjes die aanmeren om de streek verder te verkennen. Ook Geraardsbergen beschikt over een mooie jachthaven en heeft heel wat toeristische troeven. Aan de uitlopers van het heuvelend pajottenland is dit stadje een uitstekende uitvalbasis.

Natuurpareltjes en industrie wisselen mekaar af. Het is echt niet druk op het water, wel langsheen het jaagpad dat gretig gebruikt wordt door fietsers en wielertoeristen. Ondanks dat er nog regelmatig een schuimtapijtje ligt in de nabijheid van de sluizen, is de waterkwaliteit er gunstig op vooruitgegaan en is het een visrijk water. Op zomerse dagen zie je tientallen karpers aan het wateroppervlak.

De route is aan te bevelen met kanokar bij het overdragen bij de sluizen. Of een "sterk" team.

Anno 2007 gaat de infrastructuur langsheen de waterkant er gestaag op vooruit : 25 juni 2007 wordt de Schiptrekkersbrug in Denderleeuw in gebruik genomen, fiets - en voetgangersbrug, slipway, prachtige aanlegsteiger, pitoreske pastorie met speelplein 'Hof Ter Leeuwe', zitbanken. Enkel nog een steigertje stroomafwaarts aan het sas te Huisegem en een heerlijke kanoroute van Geraardsbergen tot Denderleeuw, met onderweg restaurantjes, pittoreske dorpskernen, sommige zelfs met winkels en restaurantjes op wandelafstand is een feit. Een aardig duwtje in de rug voor zachte waterrecreatie en toerisme !

Kajaktourtochten op de Dender:

Kanoverhuur

Provinciaal Domein De Gavers te Geraardsbergen, Dendercano, varen ofwel op de plas, ofwel tussen twee sluizen - Geraardsbergen - Idegem.
Tevens overnachtings-mogelijkheden.

Kano - en kajakwinkel
in dit vaargebied

Marc Van Leeuwe
Kortrijkse Steenweg 140 - 9800 Deinze
Tel: +32 (0)9 3868720
Fax: +32 (0)9 3800812
Email : canoe-kayak@skynet.be

vamsport