Kajakvaren in Vlaanderen

Kajaktourtochten op kanoweb:
Zuidlede en Moervaart
Kleine Nete - IJzer - Ieperlee
Leie - Demer - Schelde

Kanokaart

Onze kano- en kajaktochten vind u sinds 2007 op onze gezamenlijke informatieve kanokaart tesamen met honderden vaarsuggesties.

Kajaktourtochten.be

Vlakwatertochten in een rustige omgeving. Op eigen tempo met respect voor de natuur. In het gezelschap van andere kajakkers of helemaal alleen, op rustige riviertjes. Deze site is louter voor informatieve - en recreatieve doeleinden bestemd.

kajakotter Boordevol leuke kanotochten, kanoroutes en kano tochtverslagen met onze Trapper kano (canadees) en Wilderness kajak in binnen- en buitenland. kanoweb, de leukste kano- en kajaktochten in binnen- en buitenland
Tevens vindt je hier veel links en tips naar prachtige en informatieve kano en kajak sites van mede- peddelaars

Kajakvaren in het centrum van Gent

kajakken doorheen centrum Gent Met onze Nederlandse vrienden uit Rotterdam, de Rotterdamsche Cano Club (RCC) hebben we een weekendje Gent georganiseerd. Omdat in het gezelschap niet iedereen zeemansbloed heeft biedt Gent een pallet van mogelijkheden aan waaruit we een stadstocht met shopping, terrasjes in het historisch centrum en 's avonds een culinaire uitstap in het Patershol uitkozen. Eens de boten te water werd afscheid genomen van de landrotten en zij begaven zich spoorslags met de nabije tram centrumwaarts. We zouden ze pas veel later terug zien.

In een boog varen we Gent centrum binnen. In begin van onze tocht varen we doorheen het hedendaagse Gent, onderdoor de ringweg langsheen de watersportbaan met opzij hoge appartementsgebouwen. We komen zo langsheen de Coupure, waar vroeger de campus van de dierenartsenij gevestigd was.

Hier passeren we een verhuurbedrijf van mini jachtjes die ingezet worden om vooral de Leie, richting Deinze, te verkennen. Zelf slaan we af naar links, ter hoogte van de Lindelei, op weg naar het Justitiepaleis. Rechtsaf varen we op de Ketelvaart. De verbinding tussen de Leie en de Schelde. De opera geeft uit op dit kanaaltje. De loften zijn hier de hype.

Aan het eind varen we linksaf onder het Laurent - en Lieven Bauwensplein, richting Bisschoppelijk paleis. We houden in deze overwelfde gang rechts aan, zoals de vaarborden aangeven. We varen van het Bisschoppelijk paleis en de Nationale Bank, terug via het Ketelkanaal op weg naar de Graslei. Het historisch centrum valt op door oa een gedicht van Paul Van Ostayen op de beide kademuren. Links en rechts de praal en pracht van de middeleeuwse huizen. Hier ontmoeten we terug onze landrotten die gezellig van het najaarzonnetje genieten op één van de terrasjes langsheen de waterkant.

Na een korte pauze gaat het verder langsheen de vismijn, op zoek naar het Gravensteen. Dit bolwerk duikt rechts op. Wat verder varen we de Lieve op, naar het Rabot, sluiscomplex, tolhuis en gerestaureerd vergadercomplex.

We draaien de neuzen en keren op onze peddelslagen terug, opnieuw langsheen het Gravensteen. Terug aan de verhuurbootjes, kunnen we ofwel terug varen langs de reeds gekende route, of rechtdoor doorheen het moderne Gent. We passeren eerst langsheen de Bijloke,voorheen oa een ziekenhuis, museum en muziektempel Een paar meanders verder slaan we langsheen de Blaarmeersen rechts af, en dragen hierover. We zijn dan nog 2 km verwijderd van het eindpunt.

Starten aan de watersportbaan - Afstand: 12 kilometer

Kajakverhuur België

Kano - en kajakwinkel
in dit vaargebied

Marc Van Leeuwe
Kortrijkse Steenweg 140 - 9800 Deinze
Tel: +32 (0)9 3868720
Fax: +32 (0)9 3800812
Email : canoe-kayak@skynet.be

vamsport