Kanokaart

Onze kano- en kajaktochten vind u sinds 2007 op onze gezamenlijke informatieve kanokaart tesamen met honderden vaarsuggesties.

Kajaktourtochten.be

Vlakwatertochten in een rustige omgeving. Op eigen tempo met respect voor de natuur. In het gezelschap van andere kajakkers of helemaal alleen, op rustige riviertjes. Deze site is louter voor informatieve - en recreatieve doeleinden bestemd.

kajakotter Boordevol leuke kanotochten, kanoroutes en kano tochtverslagen met onze Trapper kano (canadees) en Wilderness kajak in binnen- en buitenland. kanoweb, de leukste kano- en kajaktochten in binnen- en buitenland
Tevens vindt je hier veel links en tips naar prachtige en informatieve kano en kajak sites van mede- peddelaars

De Klaralven, Zweden met de stroom mee:
Ekshared, voor elk wat wils...

Via een rondreis van een drietal weken ontdekken we een verscheidenheid aan vaarmogelijkheden. Wie kano Zweden hoort denkt aan de woeste natuur, verre horizonten, met rudimentaire avontuurlijke trekkingstochten. En dat kan ook. Hieronder nog meer mogelijkheden, toegankelijk voor iedereen, het hoeft niet altijd een overlevingstocht te zijn.

djupdalen camping Varmland is bijna een Nederlandse enclave. De toeristische infrastructuur is daar een duidelijk bewijs van. We boekten een verblijf bij Hedegards pensionat en andere vrienden van de groep stonden op de spiksplinternieuwe camping Djupdalen van Jan en Niske de Pater. Jan en Niske hebben wat bootjes voor hun gasten, ook een grote canadees, en Jan is niet te beroerd om zijn gasten weg te brengen (en te halen), heeft een moestuin, zeer nette en nieuwe toiletgebouwen, kennis van de streek en vooral tijd voor al zijn gasten. Hier kan veel en moet zeer weinig.

hedegards pension Het Hedegards pensionat met appartementen en B & B is vlakbij en Ed en Denise ontvangen hun gasten met de meeste zorg en hartelijk onthaal. Bij Denise kan je terecht voor een goede maaltijd aan een zeer schappelijke prijs. Jeugdkampen en kano - en kajakverhuur, elandsafari met Ed, en nog een resem mogelijkheden zijn er te beleven. Ook hier het moto : er kan veel en weinig moet.

De Klaralven is de leidraad. Vanop de camping, die wat hoger ligt, zie je de vlotjes en kano's de rivier afvaren. Via een holle weg kom je tot bij de aanlegsteiger. In de buurt zijn er ook meren, sommigen met wat bewoning aan de oevers, die bevinden zich links van de rivier als je stroomopwaarts kijkt. Rechts liggen de meertjes wat hoger en midden de natuur. Soms kom je er via een summier kiezelwegje, midden de natuur, soms loopt er een asfaltweg.

De rivier is af te varen met vlotten, kano's en kajaks. Je kan kiezen voor kamperen langsheen de oevers, dagtochten en meerdaagse avonturen. Er liggen verschillende campings langsheen het trajekt ook met trekkershuisjes. Er is allerlei accomodatie. Langsgaan bij de VVV geeft een goed beeld van de mogelijkheden.

De Klaralven Classic, een voorproefje..
"Je hebt toch mijn nummer?

Met ons groepje gaan we vandaag 20 juli 2007 als primeur voor de Klaralven Classic 2008 bevaren. Met vijf boten worden we door Jan van de nieuwe camping Djupdalen naar Stollet gebracht met zijn aanhangwagen. Klaralven Classic

Kampeergelegenheid

Nieuw - en zeer hartelijk. Kleinschalig met een gezelligheid eigen aan een kano - en kajakcamping. Geen luxe, wel hartelijkheid.

Hedegardspensionat

Bed en Breakfast en appartementen, restaurant, sportkampen, kano - en kajakarrangementen.

heerlijk onderkomen en restaurant aan de Klaralven