Kanokaart

Onze kano- en kajaktochten vind u sinds 2007 op onze gezamenlijke informatieve kanokaart tesamen met honderden vaarsuggesties.

Kajaktourtochten.be

Vlakwatertochten in een rustige omgeving. Op eigen tempo met respect voor de natuur. In het gezelschap van andere kajakkers of helemaal alleen, op rustige riviertjes. Deze site is louter voor informatieve - en recreatieve doeleinden bestemd.

kajakotter Boordevol leuke kanotochten, kanoroutes en kano tochtverslagen met onze Trapper kano (canadees) en Wilderness kajak in binnen- en buitenland. kanoweb, de leukste kano- en kajaktochten in binnen- en buitenland
Tevens vindt je hier veel links en tips naar prachtige en informatieve kano en kajak sites van mede- peddelaars

Per kajak Gent verkennen

Per kajak Gent verkennen Na een eerste kennismaking met enkele nieuwe vaarmaten werden de boten te water gelegd aan een ponton met een trap aan de Jan Palfijnbrug. De tocht start op de Leie om nadien een stukje Schelde te bevaren via het Ketelkanaal. Dit kanaal is de verbinding tussen de Leie en de Schelde. Bij de vaarders zijn zelfs bouwkundigen, die met een kennersoog de stroomlijn en de kuipopening van mijn pungo vergelijken met een waterhoudend apparaat.

Onder algemene verbazing en verwondering stap ik gezwind in mijn (intussen goed gekend) spatzeil, en zie daar.....men verdringt zich om het spatzeil op te spannen. De toon is gezet en de tocht voert ons langsheen moderne en oude gebouwen. Aan het gerechtsgebouw varen we via het Ketelkanaal naar de Walpoortbrug. Links zien we de opera en de beurs.

Links draaien we een lange, verlichte konker in, onder het prof Laurent plein en we zien opnieuw het licht, in de buurt van het bisdom. We keren terug op onze stappen en gaan langsheen de Koornmarkt en de Groentenmarkt richting Sluizeken. Op dit keerpunt gaat de tocht met een gezapig tempo langsheen het Vleeshuis, rechtsop naar het Gravensteen, verder door naar het Rabot. We passeren nog de brug van de keizerlijke geneugten, die verwijst naar de dierentuin van Karel de Grote. Vandaar de standbeelden aan weerszijden van de brug. De tocht eindigt wel bij het startpunt, de Bijloke, maar met een kriek, wordt op een terras afscheid genomen en liggen verse vaarplannen in het verschiet.

Vertrek en aankomst: ponton aan de Bijloke, met parkeergelegenheid een honderdtal meter voor de startplaats. In tegenstelling tot Brugge kan je hier het ganse jaar door varen. Afstand: 10 km, je kan ook kortere of langere routes uitstippelen, die aansluiten aan de Leietocht.

Kajakverhuur BelgiŽ

Kano - en kajakwinkel
in dit vaargebied

Marc Van Leeuwe
Kortrijkse Steenweg 140 - 9800 Deinze
Tel: +32 (0)9 3868720
Fax: +32 (0)9 3800812
Email : canoe-kayak@skynet.be

vamsport