Kajakvaren in Vlaanderen

Kajaktourtochten op kanoweb:
Zuidlede en Moervaart
Kleine Nete - IJzer - Ieperlee
Leie - Demer - Schelde

Kanokaart

Onze kano- en kajaktochten vind u sinds 2007 op onze gezamenlijke informatieve kanokaart tesamen met honderden vaarsuggesties.

Kajaktourtochten.be

Vlakwatertochten in een rustige omgeving. Op eigen tempo met respect voor de natuur. In het gezelschap van andere kajakkers of helemaal alleen, op rustige riviertjes. Deze site is louter voor informatieve - en recreatieve doeleinden bestemd.

kajakotter Boordevol leuke kanotochten, kanoroutes en kano tochtverslagen met onze Trapper kano (canadees) en Wilderness kajak in binnen- en buitenland. kanoweb, de leukste kano- en kajaktochten in binnen- en buitenland
Tevens vindt je hier veel links en tips naar prachtige en informatieve kano en kajak sites van mede- peddelaars

Idegem - Sas Huisegem - Een varend ei, nieuwe instapsteigers,
zon en goed gezelschap, meer moet dat niet zijn op de Dender.

kajakvaren dender We rijden onze wagens naast de sluis te Idegem en laden het materiaal omzichtig af in het gras; er is zelfs een picnictafel ter beschikking. Het kano en kajak gezelschap kan hier onmiddellijk genieten van een groen en mooi landschap. Met het goede weer, zijn er heel wat fietsers en wandelaars op weg langsheen het jaagpad. Deze keer hebben we de wind mee en vlugger dan verwacht komen we aan in Pollare, waar we bij de Zwarte Flesh genieten van een welverdiende rust (en drankje) op het terras buiten.

kajakvaren dender Hier is er ook verhuur van kajak. We komen er bekenden tegen die een volgende keer ongetwijfeld ook meevaren. Terwijl we terug aanzetten merken we dit zeer merkwaardig vaartuigje op, volledig gestroomlijnd en aangedreven met trappers. Nog nooit gezien.

We hebben geluk vandaag : bij de sluis te Pollare is er juist een versassing en de heel vriendelijke sasmeester neemt onze bende dan maar mee in zijn 2,5 m hoge lift. Fijne belevenis !!! en het spaart ons een overdraging uit met heel warm weer. (Ook op 13 juli 2008 werden we versast door de sasmeester, het geeft de tocht nog meer uitstraling - vriendelijke kerels daar in Pollare)

Omstreeks 18 u bereiken we ons einddoel te Denderleeuw (sas Huisegem) ook voorzien van een rustplaats met bankje, in de buurt van een motorwinkel en organiseren we de ‘terughaaldienst’ naar Idegem. Kortom, tis genieten op de Dender. Tijdens het traject twee jachtjes tegengekomen. Meer moet dat niet zijn.

Start sluis Idegem : in de buurt is er ruime parkeermogelijkheid en een café. Steigertje bevindt zich rechtover een km paal, 5O m stroomafwaarts van de sluis. Overdragen in Pollare : kanokar of sympathieke medevaarders (of met wat geluk versassing) Afstand Idegem - Sas Huisegem (Denderleeuw) = 17 km

Kajaktourtochten op de Dender:

Kanoverhuur

Provinciaal Domein De Gavers te Geraardsbergen, Dendercano, varen ofwel op de plas, ofwel tussen twee sluizen - Geraardsbergen - Idegem.
Tevens overnachtings-mogelijkheden.

Kano - en kajakwinkel
in dit vaargebied

Marc Van Leeuwe
Kortrijkse Steenweg 140 - 9800 Deinze
Tel: +32 (0)9 3868720
Fax: +32 (0)9 3800812
Email : canoe-kayak@skynet.be

vamsport